BRYGGERIET

Adelsö Bryggeri ligger på Adelsö i Mälaren cirka fem mil från Stockholms innerstad. På ön bedrivs verksamheter som lantbruk, ekologiska handelsträdgårdar, fiske och mycket mer.

Vårt brygghus finns i samma lokal som öns mycket uppskattade lanthandel, alldeles intill världsarvet Hovgården. Bryggeriet samarbetar med festlokalen Pannrummet, där vi kan ordna bland annat event och ölprovningar för sällskap upp till 100 personer.

 
adelso_bryggeri_flaskor
 

Om oss

Vår bryggare

Anders Kotz

Anders Kotz, som är bryggeriets ölmakare, är en utvandrad gotlänning med en trettioårig bakgrund som professionell yrkesmusiker inom både show, musikal och tv-produktion. Efter en livslång erfarenhet av hembryggning blev han färdigutbildad bryggare år 2011 och har sedan dess varit verksam som bryggare på Monks Café tillsammans med Charles Cassino. Han har bryggt tillsammans med bland annat Menno Olivier från De Molen, Kristof DeRoo från Troubadour och Greg Hall från Goose Island.

2013 bestämde Anders sig för att tillsammans med Torbjörn Svensson och Patrik Borin starta Adelsö Bryggeri. Ett lokalt och småskaligt bryggeri som smakar och doftar Adelsö men med en fläkt av världen!

 
anders_kotz_adelso_bryggeri
 

Om oss

Vår utrustning

Bryggverk

Vårt bryggverk är ett österrikiskt Labu-verk som kan brygga upp till 1 000 liter per dag. Bryggverket är flexibelt och vi kan arbeta med alla typer av mäskningar och öltyper. Vi bygger också en separat råfruktspanna som ger oss full frihet att experimentera med spännande råvaror. För tillfället är tankkapaciteten 12 000 liter, men den kommer att öka kontinuerligt i samband med framtagningen av nya produkter.

 
bryggverk_labu_adelso_bryggeri
 

INSTAGRAM

Följ Adelsö Bryggeri på Instagram → http://instagram.com/adelsobryggeri